Andreas Bergsland fra Trøsken IL vant den klassiske sprinten under europeisk ungdoms-OL i Sarajevo!

Postet av Trøsken Idrettslag den 14. Feb 2019

FANTASTISK INNSATS AV ANDREAS I SARAJEVO IDAG FREDAG 14. FEBRUAR 2109, GRATULERER!!!

Fra Sarpsborg Arbeiderblad:

Bergsland har ikke hatt hellet med seg tidligere i mesterskapet, og på tirsdag ble det 33. plass på distansen 7,5 kilometer fristil. Før mesterskapet var det på den klassiske sprinten at Bergsland ga seg selv størst sjanse til å hevde seg i toppen. Sprintprologen var tung for Bergsland, og han klokket inn 7.73 sekunder bak vinneren av prologen, Niilo Moilanen fra Finland. Det holdt til en 11. plass, og avansement til kvartfinalene, men Bergsland selv var noe usikker da han gikk i mål på prologen. Jeg så at jeg var mange sekunder bak de beste, men heldigvis avsluttet jeg prologen sterkt og sikret meg greit en plass i kvartfinalene, sier Bergsland på telefon fra Sarajevo.

I kvartfinalen lystret kroppen bedre for Bergsland, som uten å bruke opp for mye krefter, tok seg enkelt til semifinale. Semifinalen bød heller ikke på problemer for Trøskenløperen, som også her hadde full kontroll på feltet. I både kvart- og semifinalen kontrollerte jeg meg videre uten å bruke så mye krefter. Jeg kjente at kroppen fungerte bra, og jeg tenkte at det var bare å dundre til fra start i finalen, forteller Bergsland.

I finalen tok Bergsland kommandoen fra den første bakken, og han ledet derfra og helt til han passerte målstreken. Jeg var usikker på hvordan det så ut rundt meg da jeg kom inn på oppløpet, beskriver Bergsland. Jeg ga alt jeg hadde til jeg hadde passert målstreken, og da tok det fortsatt noen sekunder før jeg skjønte at jeg hadde vunnet. Det gikk opp for meg at jeg hadde vunnet da jeg så nordmennene på tribunen juble. Det var en fantastisk følelse, sier Bergsland.

Andreas Bergsland tok gullet foran Artem Maksimov og Sergey Volkov, begge fra Russland.

Bergsland forteller at han på forhånd hadde håpet på en medalje på sprinten, men at en gullmedalje er over all forventning. Før vi reiste nedover tenkte jeg at jeg kanskje kunne blande meg inn i medaljekampen dersom jeg tok meg til finalen, men at jeg skulle vinne hadde jeg ikke trodd. Dette gir meg troen på at det jeg driver med i treningshverdagen er riktig, og det gir meg enda mer motivasjon til å fortsette den harde satsingen, avslutter den smørblide gullvinneren.

Trøsken IL trenger din hjelp........

Postet av Trøsken Idrettslag den 10. Feb 2019

Det er mange verv som skal dekkes i Trøsken IL og vi får fått på plass nesten alle sammen. Vi mangler en person til løypegruppa som liker å ta i ett tak :)

Ønsker du å bidra, send meg en mail - thomas@hjelbak.no, ring meg på 90018433 eller ta tak i meg oppe på hytta om du ønsker å bidra

Resultater

NB! Vi gjør oppmerksom på at løypene er stengt for andre enn rennets utøvere16:00 til 21:00

NB! Begrenset adkomst i skianlegget søndag 3.februar pga skirenn.

Postet av Trøsken Idrettslag den 1. Feb 2019

Trøsken IL arrangerer søndag 3.feb kretsrenn langrennscross.

Det vil derfor være begrenset adkomst til løyper/ akebakke ca 09-13.

Følg anvisning fra løypevakter.

Hytta og kiosken er åpen for alle!

Mvh

Langrennsgruppa, Trøsken IL

Det snør ikke skispor rundt Harehjellhytta......

Til nå i år har vi brukt ca. 400 timer til produksjon og oppfølging samt 50 timer til forberedelser, samt masse strøm og vann. Ut over vinteren kommer vi til å preppe løypene og sørge fine forhold for store og små. Også dette på dugnad.

Ønsker å rette en stor takk til Tore Steinmoen, Bjørn Arild Lippert, Joakim Vold, Tormod Lundem, Frode Reiersen og Dagfinn Sulusnes i løypegruppa, samt alle som har stilt opp på den store dugnaden. Helt topp jobba alle sammen.

Ønsker du å bidra til at disse løypene skal dukke opp i skogen også til neste år, så er det nå lagt opp mulighet til å kunne bidra via VIPPS. Søk opp Trøsken IL (13114). Her skal det være ett valg som heter Støtt kunstsnøproduksjon.

Ønsker dere alle en flott skisesong og takk for støtten.