Lovende takter fra Trøskens løpere i første skirenn 2019.

Postet av Ann Karin Reiersen den 8. Jan 2019

Første kretsrenn i Østfold ble dessverre avlyst denne helga, så en liten gjeng fra Trøsken IL tok turen til Oslo/Akershus i helga. Norges største skikretser arrangerer renn med landets tøffeste konkurranse, og skirennene tiltrekker seg mellom 50 og 100 deltakere i hver årsklasse! Lille Trøsken bet likevel godt fra seg.

Til Lommedalsrennet på lørdag var Trøsken representert med Nora i J12. Etter en lang dags venting på stadion, gjennomførte hun et skikkelig bra klassisk løp. Med en sterk avslutning gikk hun inn til en fin-fin 13. plass. I 15-årsklassen gikk Marcus, Nora og Elise. Gode renn med fine plasseringer på alle tre (8, 26 og 9), men ikke helt fornøyd med ski og form ennå. Sofie og Simen i 16-årsklassen gjennomførte også i god stil i finværet.

På søndag arrangerte Oppegård IL klassisk sprint. Det var ordentlig nervøs sprintstemning fra første prologstart kl. 09.00, og det var duket for en lang dag i løypene på Greverud med siste finale-heat kl. 16!

For 15- og 16-årsklassene var dette andre renn i SNØ-CUP: en stor-cup for kretsene Oslo, Akershus og Østfold. Elise, Marcus og Simen forsvarte Trøsken-fargene med ordentlig trøkk. I konkurranse med landets beste skiløpere, preget de kvartfinalene og semifinalene. I finalen mobiliserte Elise fra dypet og spurtet inn til årets første pallplassering. Gratulerer! Marcus fulgte opp med et knalltøft finaleløp som ble belønnet med 4. plass, 30 cm fra pallen. Simen avslørte sine ekstreme langspurtegenskaper for konkurrentene i både kvart og semi, men røk dessverre ut med 5 cm margin i semifinalen.

I de yngre klassene var også Trøsken godt representert. Her ble det først avviklet et prologheat med påfølgende finaleheat. En fin konkurranseform som gjør at løpere får gå med jevngod motstand. Superjentene Nora, Julie, Marte og Mia i 12- og 13 årsklassen gjennomførte fine renn. Patrick og Håkon i G11, Nicklas i G12, Vegard og Knut i G13 og Andreas i G14 fikk også kjørt seg mot tøff motstand. Forholdene endret seg utover dagen, og smøreteamet fikk kjenne på Knut Nystad-nerver i pausen, og omsmøring måtte til, med både drill og rill. Litt mer festesmøring ga tette finaleheat med både uhell og spurtoppgjør. Gode skirenn av alle sammen og fine opplevelser.

Tilskuerne fra Trøsken takker for topp underholdning. Vi gleder oss til neste skirenn når løperne har fått gått enda litt mer på ski. Da kommer skifølelsen til å endre seg ganske så mye. Meld fra hvis du vil gjøre den beste dugnadsjobben i Trøsken: lage snø. Snart kommer vinter’n!