Kjelsåsrennet og SNØ-cup

Postet av Trøsken Idrettslag den 22. Mar 2019

Nest siste renn i SNØ-cup, Kjelsåsrennet, ble i helga avviklet i skianlegget på Linderudkollen. En fantastisk skiarena ble pyntet til fest av tett snødrev (og litt regn).

SNØ-cup er en storcup for jenter og gutter 15 og 16 år fra skikretsene Oslo, Akershus og Østfold. Våre håpefulle Trøskenløpere har i de tidligere cup-rennene hevdet seg godt i konkurranse med landets beste langrennsløpere, og etter et Hovedlandsrenn med litt stang ut var det en revansjelysten gjeng som tok turen inn til Linderudkollen for 5 km friteknikk fellesstart.

Simen hadde nettopp kommet tilbake fra en tøff test-uke på Geilo, og åpnet, litt uvanlig for ham å være, relativt rolig. Han kom imidlertid inn i en fin flyt og avanserte gradvis i G 16-feltet. Siste 500 meter skrudde han virkelig på turboen og gikk til med en god langspurt som endte med 10. plass.

Marcus (G 15) var som vanlig optimistisk frampå fra start og knallet likeså godt til med å gå i front etter to kilometer. Dette var nok ikke helt etter planen, og han slapp seg litt tilbake midtveis. Da det ble satt fart på siste kilometer var han likevel helt med. I spurten ble det litt for langt opp til seier, men for første gang i årets SNØ-cup kunne han ta steget opp på pallen: Gratulerer med 3. plass!

Elise har vært stinn av både trening og skolearbeid i mellomsesongen. Til tross for tungt føre var bena mye lettere enn tidligere, og det ble ny topp 10 plassering i den store 15-årsklassen.

Siste Trøskenløper ut på Kjelsås var Andreas i gutter 14. Med manglende seeding i Oslo-cupen startet han bakerst i det 50-mann store feltet. Han gikk seg imidlertid sterkt opp, og med en god avslutning gikk han inn til en fin 17. plass.

Siste renn i SNØ-cup arrangeres førstkommende helg. Vi gleder oss til finalen og ønsker lykke til!