Trøsken trøkker til i Holmenkollen

Postet av Ann Karin Reiersen den 21. Jan 2019

Oslo Skifestival har blitt en årlig tradisjon for flere av Trøskens langrennsløpere. Å få konkurrere i sagnomsuste skispor i Holmenkollen er en stor opplevelse for løperne, og tilskuerne får sin dose med underholdning av 4500 ivrige skiløpere som gir alt fra start. 

Arrangør Høybråten og Stovner IL laget som vanlig en fest på skifestivalens 35-årsjubileum med deltakerrekord og strålende vær. Rennet har deltakelse fra store deler av Norge, og det har utviklet seg til å bli det største i landet for barn og ungdom.

På lørdagens individuelle øvelser i fri teknikk hadde Trøsken med en delegasjon på 17 løpere. Alle leverte fine skirenn og gode plasseringer. Raskest av dem alle var minstemann Philip Dahl-Rismyhr i 9-årsklassen på tiden 5.55. Han klinte til i Hellner-bakken og forserte målgangen i god stil.

– Jeg er godt fornøyd med løpet, og padlingen satt bra i dag, fortalte han før han hastet videre for å leke 5-6 timer (!) i Holmenkoll-snøen mens han ventet på storebror.

                                                                   

På søndag var det duket for stafett for de yngste. I mix 11-12 år deltok 250 lag (!), og Trøsken stilte med to av disse. Det var et mektig skue å se så mange lag starte samtidig, og det var overraskende lite klabb og babb tross antall ski og staver som kom tett på hverandre. Nicklas og Håkon leverte solide førsteetapper, Leona og Storm Halvor fulgte opp med fine 2. etapper. Mats B og Jona leverte fart og spenning på avslutningsetappene og begge kjørte en god langspurt fra Northug-flata. Godt jobba! Jentene fikk litt problemer med å stille lag i 13-14-klassen i år, men sporty Nora Lundem (egentlig 12 år) tok utfordringen og gikk en sterk 2. etappe. Superjentene Marte og Julie som gikk henholdsvis 1. og 3. etappe, syntes det var en tøff løype:

– Det var tungt og litt vanskelig å få godt feste i de bratteste bakkene, men veldig gøy å gå samtidig med så mange.

I gutteklassen (13-14) stilte Trøsken med to lag: Andreas, Knut, Arnt Theodor, Sigve, Bror og Mats W. leverte god innsats og god stemning både under og etter stafetten. Go Trøsken! Andreas er ikke størst i feltet, men leverte en gigantetappe og vekslet inn som nummer 14 av hundre lag.

15-16 åringene gikk jaktstart klassisk basert på lørdagens renn i friteknikk. Nora, Elise og Sofie gikk gode skirenn og avanserte flere plasser. Klassisk-formen er god for tiden, og det lover godt for neste helg. Gutta boys, Simen og Marcus, gikk med sykdom i kroppen, men kom seg gjennom med respektabel fart. Vi satser på fullt trøkk igjen allerede til neste helgs kretsmesterskap.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline