Rossignolrennet og Snø-Cup 2019.

Postet av Ann Karin Reiersen den 11. Feb 2019

Rossignolrennet var 5. renn i Snø-Cup – en storcup for skikretsene Oslo, Akershus og Østfold – og ble avviklet lørdag 9. februar. På helt ny arena i Lillomarka med tøffe løyper og fellesstart var det duket for tette oppgjør med de fleste av landets beste langrennsløpere tilstede. Med vekslende nedbør, stort sett i form av regn, ble det en våt affære for Trøskens løpere og støtteapparat.

Simen startet som vanlig ut i høyt tempo og lå godt plassert i 16-årsklassen fram til første vending. Med en liten taktisk bommert mistet han tetgruppa, men holdt likevel bra fart resten av løpet og spurtet inn til en meget sterk 12. plass. Marcus fulgte opp med fullt trøkk og ledelse ut fra start i 15-årsklassen. En stavknekk etter en knapp kilometer ødela dessverre løpet med tanke på plassering (21), men kroppen ser ut til å ha våknet igjen etter en sykdomsperiode. Elise fikk en tung dag i de søkkvåte løypene og ble 25. Et ekstra lag klister og dårlig glid får ta deler av skylden på en dag der det var store glidforskjeller. Løperne våre henger imidlertid godt med i teten på Snø-Cup med henholdsvis 17., 10. og 9.plass av knapt 100 deltakere.

Knut Ole var siste Trøsken-gutt ut i Rossignolrennet. Med manglende seeding i Oslo-cupen startet han bakerst i det 50-mann store feltet. Han gikk seg imidlertid sterkt opp, og med 2. beste avslutning i klassen spurtet han inn til en fin 16. plass.

Om få dager er det igjen klart for kretsrenn i Østfold (i Trøsken) før de store løpene med Hovedlandsrennet, Ungdomsbirken og Kong Haralds TV-sendte Ungdomsstafett kommer på rekke og rad. Vi gleder oss!