Ungdomsbirken 2019

Postet av Ann Karin Reiersen den 17. Mar 2019

En strålende Trøsken-gjeng reiste forrige helg til fjells i strålende vær og bidro til at Ungdomsbirken 2019 ble en skikkelig fest. Birkebeinerrennet for ungdom er et av de største skirennene for aldersbestemte klasser, og populariteten har bare økt på. Det er lave skuldre for de fleste, og selv om løypa er nærmere 17 km lang og betydelig lengre enn ungdommene er vant til, er det en fin løypeprofil med start på ca. 900 m.o.h. og mål på 490 m.o.h. Løypa krever gode utforegenskaper og litt annerledes stayer-egenskaper enn man er vant til på en tre-kilometer.

Først ut på morgenen var Nora i jenter 15. Dette er en stor klasse med mange satsende jenter, men Nora bet godt i fra seg. Hun virket lett på oppvarmingen og holdt godt følge med teten de første kilometerne på Sjusjøen. Etter hvert fant hun seg til rette i en stor gruppe som kjørte godt nedover. Hun avsluttet med en solid langspurt over Dæhlie-haugen og gikk inn til en fin 16. plass, bare 5 sekunder fra en topp 10-plassering. 

- Jeg hadde gode ski og kroppen kjentes lett fra start i dag. Så da var det bare å gå. 

Vi gratulerer!

Gutta boys leverte også gode skirenn med Knut Ole (31. pl i G 13) og Andreas (45. pl G14) som best plasserte, men super innsats og fine utførkjøringer i finværet ble det også på Sigve og Bror. Blant jentene i 13-årsklassen ble det et spennende innbyrdes oppgjør mellom jentene. I utforkjøringene var Marte tøffest og kom til slutt inn noen sekunder foran Julie B. og Julie S. I 14-årsklassen fikk Amalie og Arnt Theodor en fin reise ned til Lillehammer, og i 12-årsklassen ble det Birken-debut for Frida, Nicklas og Fredrik. Flott innsats og gode skirenn av samtlige. 

Øystein Simonsen


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert avIdrettenOnline